torek, 16. april 2013

»MOJA RADOST« ročno izdelane naravne kreme


»MOJA RADOST«
KORENČEK KREMA - hidratantna krema, kjer je osnova (50%) bio korenčkov macerat, presno naribani korenček (poln betakarotena, ki je izjemen antioksiadant) smo namakali 3 tedne v mandljevem olju, dodali kokosovo in karitejevo maslo, avokadovo olje in kot naravni emulgator (da veže olje in vodo) uporabili deviški čebelji vosek. Vse skupaj oplemenitili še s čajnim poparkom (bezeg, njivska preslica, rožmarin, ognjič, kamilica) in eteričnim oljem čajevca ter vmešali veliko radosti in ljubezni.

Vsa olja so izključno hladno stiskana, ker sicer nimajo vrednosti za našo kožo, ki maščobo tako, kot vodo zelo potrebuje.

Za tiste, ki vas zanima malo več o zdravilni moči posameznih olj si lahko preberete spodaj in očarani boste kakšen zaklad so za naše telo.

Avokadovo olje: za suho kožo dehidrirano kožo, regenerira kožo, dobro prodira v kožo, jo vlaži in gladi, pospešuje sintezo kolagena, vsebuje vitamin E.

Karitejevo maslo:  kožo vlaži, daje ji elastičnost, prožnost, se hitro vpija.

Kokosovo maslo: preprečuje suho kožo, luščenje, se hitro vpija.

Mandljevo olje: Koža ga zelo dobro vpije in ne pušča mastnega občutka. Je osnovno olje in se odlično meša z eteričnimi olji.